Jeroen Beerens, directeur Beerens Group

‘NA EEN HALVE EEUW NOG STEEDS EEN FANTASTISCHE TOEKOMST’

Beerens Group CCO

Mijn vader is ruim 50 jaar geleden begonnen met het bedrijf. Hij is toen opgestart als eenmanszaak en zo ontstond de geschiedenis van Beerens Group. In de beginfase beperkte de activiteiten zich tot het verkopen en plaatsen van stellingmateriaal en winkelkarretjes voor supermarkten etc.
Allemaal vanuit zijn eerste kantoortje in Breda (lees : de huiskamer). Begin jaren ’70 werd er verhuisd naar het eerste echte bedrijfspand met magazijn in Oosterhout. In die periode werden ook de eerste medewerkers aangenomen; zijn broer Toon op kantoor, zijn broer Jan als vrachtwagenchauffeur, een magazijnmedewerker en een monteur. Het is dus vanaf dag één een echt familiebedrijf.

Eerste verhuizing een feit
Medio jaren ’80 volgde een verhuisperiode naar een nieuw pand in Dongen. Ondertussen waren we ook gestart met beperkte houtproducties (het ontstaan van Beerens Interieurbouw) zoals balies en dergelijke, dus moest er een groter pand worden betrokken om de productiefaciliteit te kunnen huisvesten. In die periode telde Beerens Winkelinterieurs ongeveer 25 medewerkers waaronder inmiddels ook mijn moeder en tantes op ondersteunende functies zoals receptie en administratie. Door de enorme drive die mijn vader had, groeide het bedrijf gestaag en in 1991 werd besloten om een nieuw bedrijfspand te bouwen van 7.000m² in Rijen. In 1993 werd het pand feestelijk geopend in combinatie met (toeval of niet) ons 25-jarig bestaan.

Uitbreiding naar meer
Ons hoofdkantoor is nog steeds gevestigd in hetzelfde pand in Rijen, echter door de jaren heen is onze locatie daar uitgebreid naar ruim 21.000m² kantoor-, magazijn- en productieruimte. Tussen de jaren ’95 en 2000 werden een aantal bedrijven overgenomen. Nu, anno 2023, telt de Beerens Groep, ruim 120 top collega’s die hun werk verrichten vanuit de 1 vestiging in Rijen. Voor ons 50-jarig bestaan hebben we onszelf een compleet nieuw machinepark cadeau gedaan wat inmiddels al weer ruim is uitgebreid.

Voor de toekomst zie ik zeer grote kansen voor ons bedrijf. Door de jaren heen hebben wij onze scope enorm kunnen verbreden binnen de sector interieurbouw. Begonnen als winkelinrichter voor de grote Retail ketens op de Europese markt en verder doorgegroeid naar specialist op gebied van luxe maatwerk interieurs, turn-key kantoorinrichtingen en luxe jachtbetimmeringen. Daar ligt de kracht en liggen tevens ook de kansen voor ons bedrijf; diversificatie en willen internationaliseren. Durf breder te gaan en tracht je klant maximaal te ontzorgen, daarmee onderscheiden wij ons van de grijze massa en blijkt de geschiedenis de basis te zijn voor een geweldige toekomst.

BEERENS GROUP. SCALABLE INTERIOR CONCEPTS.